Skip to main content

Betekenis Symbool Wassen.

Niet wassen.

Artikelen die op deze manier zijn gemarkeerd, mogen niet worden gewassen. Ze kunnen gevoelig zijn voor elke vorm van natte behandeling of zijn vanwege hun formaat ongeschikt voor het wassen in een huishoudelijke wasmachine.

 

 

Handenwassen.

Handwas op een watertemperatuur tussen 30° C en maximaal 40° C, afhankelijk van het betreffende artikel. Los eerst een fijn wasmiddel op in ruim water. Laat het textiel in de oplossing drijven en roer voorzichtig. Niet wrijven, trekken en uitwringen. Spoel het textiel daarna goed uit, druk het overtollige water er voorzichtig uit en trek het in vorm. Behandel gekleurde en gevoelige stukken snel en laat ze niet nat liggen.

 

 

30°C zeer milde fijne was.

Gemaakte artikelen, b.v. van machine wasbare wol. Deze was cyclus zorgt voor een sterk verminderde mechanische behandeling. Kies een geschikt wasprogramma. Verminder de hoeveelheid wasgoed aanzienlijk.

 

 

30°C milde fijne was.

Voor artikelen, b.v. in modal, viscose, polyacryl, polyester en polyamide. Verminder de hoeveelheid wasgoed. Kies een geschikt wasprogramma. Vermijd centrifugeren of centrifugeer alleen voor korte perioden om het risico op kreuken te minimaliseren. met wie 30°C fijne was. Was cyclus, b.v. voor donkergekleurde artikelen in katoen, polyester, gemengde stoffen enz. Kies een geschikt wasprogramma.

 

 

40°C zeer milde was.

Voor artikelen b.v. van machine wasbare wol. Deze was cyclus zorgt voor een sterk verminderde mechanische behandeling. Verminder de hoeveelheid wasgoed aanzienlijk. De trommel mag niet meer dan een derde vol zijn. Kies een geschikt wasprogramma.

 

 

40°C milde was.

Fijne was, b.v. in modal, viscose, synthetische vezels (polyacryl, polyester en polyamide). Verminder de hoeveelheid wasgoed. Kies een geschikt wasprogramma. Was alleen sterk vervuild textiel voor. Vermijd centrifugeren of centrifugeer alleen voor korte perioden om het risico op kreuken te minimaliseren.


 

40°C gekleurde was.

Wascyclus b.v. voor donkergekleurde artikelen van katoen, polyester, gemengde stoffen enz.

 

 

60°C gekleurde was.

Gekleurde artikelen die niet op kooktemperatuur mogen worden gewassen, b.v. gemaakt van katoen, modal, polyester en gemengde stoffen.

 

 

60°C gekleurde was.

“Easy care” gekleurde was: verminder de hoeveelheid wasgoed. De trommel mag niet meer dan tweederde vol zijn. Stel het juiste wasprogramma in (voorzichtig wassen). Alleen voorwassen als het textiel sterk vervuild is. Vermijd centrifugeren of centrifugeer alleen voor korte perioden om het risico op kreuken te minimaliseren.

 

 

70°C kookwas.

Artikelen b.v. in katoen of linnen, wit, geschikt om te koken, geverfd of bedrukt. Vul de trommel volledig. Stel een geschikt wasprogramma in (normale was cyclus). Hardnekkige vlekken voorbehandelen. Energiebesparende methode.

 

 

95°C kookwas.

Artikelen b.v. in katoen of linnen, wit, geschikt om te koken, geverfd of bedrukt. Vul de trommel volledig. Stel een geschikt wasprogramma in (normale was cyclus). Hardnekkige vlekken voorbehandelen.

Aan de bovenstaande symbolen en verklarigen kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bron: Ginetex