Skip to main content

Betekenins Symbool Professionele behandeling.

Niet nat reinigen.

Geen professionele natreiniging toegestaan.

 

 

Zeer milde professionele natreiniging.

Natte reinigingstechnieken voor zeer gevoelig textiel met sterk verminderde mechanische werking.

 

 

Milde professionele natreiniging.

Natte reinigingstechniek voor gevoelig textiel met verminderde mechanische werking.

 

 

Professionele natreiniging.

Normale natte reinigingsmethoden zonder beperkingen.

 

Nat reinigen

Het symbool voor nat reinigen wordt gebruikt voor artikelen die door een professioneel natreinigingsproces in water kunnen worden behandeld. De eisen die worden gesteld aan de professionele apparatuur, de gebruikte hulpmiddelen en de afwerkingsmethoden kunnen niet worden bereikt in huishoudelijke wasmachines. De volgende symbolen verschijnen (indien gebruikt) direct onder het symbool voor stomerij.

Niet chemisch reinigen (Geen Dry-cleaning)

Geen professionele stomerij toegestaan. Gebruik geen vlekken verwijderaars die oplosmiddelen bevatten.

 

Professioneel chemisch reinigen in: koolwaterstoffen (zware benzine).

Mild reinigingsproces met strikte beperking van toegevoegde vochtigheid en/of mechanische actie en/of temperatuur. In de handel verkrijgbare vlekken verwijderaars op oplosmiddelbasis mogen niet worden gebruikt.

 

 

Professioneel chemisch reinigen in: koolwaterstoffen (zware benzine).

Normaal reinigingsproces zonder beperkingen. In de handel verkrijgbare vlekken verwijderaars op oplosmiddelbasis mogen niet worden gebruikt.

 

 

Professioneel chemisch reinigen in: perchloorethyleen, koolwaterstoffen (zware benzine).

Mild reinigingsproces met strikte beperking van toegevoegde vochtigheid en/of mechanische actie en/of temperatuur. In de handel verkrijgbare vlekken verwijderaars op oplosmiddelbasis kunnen met enkele beperkingen worden gebruikt. Het is raadzaam vooraf een proef op een verborgen deel van het artikel te doen.

 

 

Professioneel chemisch reinigen in: perchloorethyleen, koolwaterstoffen (zware benzine).

Normaal reinigingsproces zonder beperkingen. In de handel verkrijgbare vlekken verwijderaars op oplosmiddelbasis kunnen met enkele beperkingen worden gebruikt. Het is raadzaam vooraf een proef op een verborgen deel van het artikel te doen.

 

Chemisch reinigen (Dry-cleaning)

De letters binnen de cirkel zijn bedoeld voor professionele textielreinigers. Ze geven informatie over de oplosmiddelen die tijdens het reinigingsproces kunnen worden gebruikt. De balk onder de cirkel geeft aan dat bepaalde beperkingen in het stomerijproces vereist zijn. Het kan hierbij gaan om mechanische inwerking, toevoeging van vocht en/of droogtemperatuur. Bij de keuze van het reinigingsproces dient de professionele textielreiniger ook rekening te houden met de aard van de textielmaterialen en de mate van vervuiling (normaal/mild proces).

Aan de bovenstaande symbolen en verklarigen kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bron: Ginetex