Skip to main content

Over ons

Sinds 1993 is Textile Lab een onafhankelijk materiaalonderzoek en test laboratorium gevestigd te Hengelo (ov).

Daar wij bij de oprichting ons voornamelijk bezig hielden met textielonderzoek, heeft Textile Lab zich door de jaren ontwikkeld als test laboratorium met ervaring op het gebied van rubber, nonwoven, textiel, leer, kunststof, metaal, hout en aanverwante producten. Textile Lab beschikt over uitmuntende test faciliteiten voor gespecialiseerd onderzoek voor alle gangbare genormaliseerde testen onafhankelijk van branche. Textile Lab is een onafhankelijk test laboratorium en biedt Materiaal, Test en Research Services

U kunt hier bijvoorbeeld denken aan Fysische onderzoek, Chemisch onderzoek, Brandtesten, Microbiologisch onderzoek, Bacteriologisch onderzoek, Foodcontact testing (LFGB) Persoonlijke Beschermingsmiddellen (PBM) en onderzoek op Speelgoed EN71 -1-2-3.

Naast onze dienstverlening op het gebied van kwaliteitsonderzoek adviseren wij bij kwaliteitsproblemen, begeleiden van certificeringstrajecten en in/uitgangs-controle. Of het nu gaat over dimensionele stabiliteit, treksterkte, chemische analyse of brandgedrag Textile Lab kan voor u de metingen uitvoeren en de resultaten voor u interpreteren. Textile Lab ondersteunt meer dan 2500 rubber, nonwoven, ppm, textiel, leer, kunststof, metaal en hout gerelateerde test mogelijkheden. Textile Lab is uw kwaliteitspartner in het realiseren van uw kwaliteitsdoelstellingen.


Testen & Onderzoek, betekent risico's minimaliseren

In een 24-uurs economie verandert veel en volgen nieuwe trends elkaar snel op. Een eenheid binnen en buiten Europa biedt professionele aanbieders een mogelijkheid tot groei, mits men in staat is om hun concurrentiekracht te behouden of misschien wel te vergroten. De kwaliteit van uw product is binnen zo'n markt van essentieel belang. Slechte grondstoffen, eindproducten veroorzaken dikwijls aanzienlijke schade en financieel verlies en verzwakken hiermee uw concurrentiepositie. Om deze risico's te minimaliseren is een goede en constante kwaliteitsbeheersing onontbeerlijk.


Testen is weten

Als onafhankelijk test instituut kan Textile LAB  u hierbij helpen. Met behulp van gestandaardiseerde testmethodes onderzoekt Textile LAB   of de kwaliteit van uw product voldoet aan de eisen van uw afnemers of aan uw eigen eisen. Dit geeft u de zekerheid dat uw product deugdelijk is geproduceerd. Textile LAB   beschikt over geavanceerde apparatuur en bezit een brede technische kennis. Daardoor zijn wij in staat elk door u gewenst onderzoek uit te voeren en uw producten op specifieke eisen te testen en akkoord te bevinden.


Turnkey oplossingen

Textile LAB  heeft een groot assortiment aan onderzoeken die zij voor u kan verrichten. Maar er is meer mogelijk. Als u speciale wensen heeft, kunnen we zorgdragen voor Turnkey oplossingen. Prijs en levertijd behoeven geen struikelblok te zijn. Voor een groot aantal onderzoeken bieden wij een 3 tot 5 dagen service en als dat nog niet snel genoeg is, heeft u nog de mogelijkheid over een 24-uurs service.

Heeft u nog vragen, neem in dat geval geheel vrijblijvend contact met ons op.